Nieuws

Koninklijke onderscheiding.

Op vrijdag 26 april in alle vroegte is er een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Wim Sprangers. Wim was als eerste in de gemeente aan de beurt om te worden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Merrienboer was om 08.30 uur aanwezig in de Kaaie om Wim te onderscheiden namens de Koning voor zijn verdiensten in de gemeenschap Philippine. Zijn activiteiten t.b.v. voetbal, muziekvereniging en aan-Z waren o.a. aanleiding om aan deze, op de achtergrond blijvende gemeenschapsman, de versierselen uit te reiken. Na het ontbijt bij Esplanada was er gelegenheid Wim, onder het genot van …., te feliciteren.
Namens de Kaaie ook onze felicitatie aan Wim!

Carnaval 2024 de Kaaie Philippine.
In volle glorie kunnen we weer van carnaval genieten en het was als vanouds weer super gezellig. Om een indruk te geven hebben we natuurlijk nog de foto’s van het spektakel.

Voor meer foto’s klik je op deze link.

Stichting Wandelend Hoek organiseert zaterdag 27 januari een snertwandeltocht.
Bij de langere wandelafstanden wordt ook de Kaaie aangedaan.

Beste gebruikers van de Kaaie,
Het jaar 2023 loopt op z’n einde, de feestdagen komen eraan en het wisselen van het jaar 2023 naar 2024. Even terugkijkend, we zijn het jaar zonder ernstige onderbrekingen doorgekomen. We kunnen daarom vol goede moed en vertrouwen aan het nieuwe jaar beginnen.
Om het jaar te starten nodigt het bestuur van de Kaaie jullie uit voor een nieuwjaarsborrel op vrijdag 5 januari 2024. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkander dan ontmoeten en bijpraten over het afgelopen jaar en de verwachtingen voor het nieuwe jaar.
De uitnodiging is er voor jullie als bestuur, maar ook voor de andere gebruikers binnen jullie vereniging/club. Alle gebruikers zijn welkom ook onze bijzondere gebruikers de vrijwilligers!
Het zal duidelijk zijn, dat we graag enig zicht hebben hoeveel personen we zouden kunnen verwachten. Drankjes, dat is geen probleem, maar het aantal hapjes moeten we vooraf bestellen. Als er dus enig zicht is op het aantal personen er van jullie vereniging/ club aanwezig zouden kunnen zijn, dit graag even doorgeven aan Anita Neijt, uiterlijk 27 December!! 
We hopen jullie te mogen begroeten op 5 januari 2024, aanvang vanaf 19.00 uur!
Voor nu wensen wij ieder fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling en start van het nieuwe jaar 2024!


Met groet,
Bestuur de Kaaie .

De sint en zijn Pieten

Vandaag bracht Sint en zijn Pieten een bezoek aan Philippine. Na een korte tocht door het dorp heeft de Sint en zijn Pieten het dorpshuis de Kaaie aan gedaan. Binnen wachten vele kindertjes groot en klein. Het was een drukte van jawelste en met Sinterklaasliedjes gespeeld door de fanfare St. Cecilia zat de sfeer er snel in. Na een woordje van de wethouder mevrouw Suij was het feest geopend. Elk jaar zijn er vele vrijwilligers in de weer om de Sint, Pieten en kinders een mooi en gezellig ontvangst te geven. Voor meer foto’s klik je de volgende LINK aan.

 

Vrijwilligersfeest.

Afgelopen vrijdag heeft aanZ in samenwerking met de Kaaie een feest georganiseerd om de vrijwilligers van zowel aanZ als de Kaaie te bedanken. De inspanningen en vrije tijd die ze aan het vrijwilligerswerk besteden wordt zeer gewaardeerd.  Hieronder enkele foto’s van het feest, de gehele rapportage is te vinden via deze LINK 

Binnenkort in je brievenbus activiteiten programma seizoen 2023/2024

Beste inwoner van Philippine,

Als U het gebeuren in Philippine enigszins volgt , zult U bekend zijn met de ontwikkeling rond onze gezamenlijke Kaaie . Het komt er in het kort op neer, de Kaaie blijft in de huidige vorm bestaan ! Daar zijn wij als Stichtingsbestuur zeer verheugd over. Laat duidelijk zijn, wij zijn er niet om allerlei plannen tegen te houden, maar wel om het verenigingsleven en de sociale activiteiten in de Kaaie in leven te houden !

Met dit uitgangspunt in gedachten bieden wij U wederom een nieuw programma- boekje aan: de activiteiten in de Kaaie 2023-2024 !

Hopelijk heeft U het boekje 2022-2023 nog, want dit boekje kan geld waard zijn.

De prijzen dit jaar zijn gevallen op de nummers :

0286 – 0081 – 0737

U kunt Uw boekje 2022 – 2023 met het winnende nummer inleveren bij Anita Neijt, Weststraat 41 tegen een te besteden cadeaubon van  € 50 , — in Philippine .

Wij wensen allen een mooi en goed verenigingsjaar en veel plezier in onze gezamenlijke Kaaie !

De Kaaie is van iedereen en voor iedereen !

 

Albert van Leeuwen, voorzitter

Bram van Hoeve, secretaris

Koos Wisse, penningmeester

Anita Neijt, reserveringen gebruik de Kaaie

Rob Oostdijk, technisch onderhoud

 

de Kaaie

Waterpoortstraat 1A

4553 BG PHILPPINE

0115-851665

www.dekaaie.nl        

   

Warm aanbevolen.

Carnaval 2023 de Kaaie Philippine.
In volle glorie kunnen we carnaval weer vieren en het was als vanouds weer super gezellig.
Om een indruk te geven hebben we natuurlijk nog de foto’s van het spektakel.

Voor meer foto’s klik je op deze link.

Dartvereniging

Komende periode heeft de Dartvereniging verschillende activiteiten, zie activiteiten Dart of de Facebook link

Warm aanbevolen

Nieuwjaarsreceptie 2023

Vrijdag 6 januari heeft er in de Kaaie de nieuwjaarsreceptie plaats gevonden. Het was er erg gezellig. Bij deze wensen we onze gebruikers nogmaals een goed 2023  toe. Laten we samen er een top jaar van maken. 

Bestuur van de Kaaie.

 

De kerstmarkt in de Kaaie was een groot succes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste mensen,

Zaterdag was, onder begeleiding van de fanfare St. Cecilia, de aankomst van de Sint en zijn Pieten. Van de kiosk naar de Kaaie en daar eenmaal aangekomen kregen de kinderen van de Sint een zak snoep met QR code.
Hieronder nog enkele foto’s van een middag vol blije gezichten.

Vergeet niet de QR code te scannen om meer te weten te komen over de kinderactiviteiten dag 28 December.

Met dank aan alle vrijwilligers die de aankomst van de Sint tot een succes hebben gemaakt.

We willen hier graag de ruimte geven voor onderstaande oproep!

NOSTALGIE….

Weet u het nog… zo’n 20 jaar geleden gingen de kinderen uit Philippine na schooltijd naar het SKW om te handwerken, technica-10, pergamano, muziekles van juf Noortje, kantklossen, timmeren, modelbouw en ga zo maar door…

Wat is hier nog van over???

Alleen op dinsdagavond is het nog timmerclub voor de jeugd met momenteel 1 jongeman die hier komt timmeren.

Zonde toch???

Wat is er gebeurd… geen kinderen dus geen les of geen les dus ook geen kinderen. Het bekende kip en ei verhaal.

 Tijd om het tij te keren, maar hoe?

De BSO wil graag gelegenheid geven om naschools activiteiten te kunnen volgen, maar… dan moeten er wel vrijwilligers zijn die deze activiteiten met de kinderen willen gaan doen.

Dus aan u de oproep; heeft u tijd en zin om een aantal lessen van uw hobby door te geven aan de kinderen, laat het dan weten aan Anita. Zij zal verder contact met de BSO opnemen om dit te bewerkstelligen.

Op 28 december is er al activiteitendag in de planning om op basisschool Laureyn de kinderen en hun ouders kennis te laten maken met de verschillende verenigingen.

U kunt hier dan ook aan deelnemen.

En laat u nu niet weerhouden om te zeggen; ik wil me niet vastleggen. Al is het maar een 4-tal lessen op een jaar; ieder kind zou toch in de gelegenheid moeten zijn te leren knutselen, zoals dit jaren geleden ook gebeurde.

 Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst… en in de toekomst worden handige handjes goud waard.

Kijk eens in uw al dan niet (drukke) agenda of er een gaatje is om kinderen uit Philippine aan handige handjes te helpen.

 Anita Neijt      a.j.neijt@delta.nl

 

Er wordt weer volop gedart.

Ga naar de fototap “foto’s dartvereniging Marinet” voor nog meer foto’s

 

 

 

 

 

 

Er is weer van alles te doen in de Kaaie!!!!

De activiteiten voor het komende seizoen die al bekend zijn staan weer op de site onder het kopje activiteiten kalender. Heb je toevoegingen of wijzigingen mail deze naar Rob Oostdijk  r.oostdijk@dekaaie.nl dan kunnen ze worden aangepast of toegevoegd. 

Het nieuwe boekje met het activiteitenprogramma is uit!

Het boekje wordt huis aan huis verspreid.

We zijn verheugd U als inwoner wederom het activiteitenprogramma van de Kaaie 2022 -2023 te kunnen aanbieden. Verheugd om een aantal redenen. We hebben een lastige tijd achter ons en in 2013 is de vernieuwde Kaaie in gebruik genomen, dus we bestaan in 2023 10 jaar !                               

De Kaaie is het middelpunt van het verenigingsleven, met inmiddels meer dan 30 verenigingen, clubs en andere gebruikers en dit tot ieders tevredenheid . De diverse gebruikers hebben U dus iets te melden m.b.t. hun activiteiten in het nieuwe seizoen 2022 – 2023. Wilt U een activiteit bijwonen of er aan deelnemen, dan vindt U in het boekje en op deze site  de informatie . Niet aarzelen, gewoon doen, de Kaaie is van ons allemaal en U bent welkom bij het kaarten, biljarten, fotografie, darts, optredens van… enz., enz.

De Kaaie doet mee.

Wij doen mee met Rabo ClubSupport, ga naar de Rabobank site en stem op ons.

Rabo Clubsupport De Kaaie link

Wandelvierdaagse geannuleerd

Vanwege organisatorische redenen gaat de wandelvierdaagse niet door. We zoeken
geInteresseerden om de Avondvierdaagse 2023 te organiseren hiervoor kunt u contact kunnen opnemen met de Kaaie.

Verder open.

Afgelopen vrijdag 18-02-2022 zijn de eerste versoepelingen in gegaan en wij als dorpshuis gaan daar in mee. Neem een kijkje voor de diverse activiteiten in onze activiteiten kalender. Geniet van deze “vrijheid”, maar heb oog voor elkaar.

Sinterklaas is weer aangekomen in Philippine.

Zaterdag 13 november heeft Sinterklaas en zijn Pieten de kinderen een bezoek gebracht. Doordat corona nog niet weg is uit Nederland heeft hij er voor gekozen om samen met zijn pieten de kinderen in Philippine thuis of bij Rupsje te bezoeken. De Sint werd rond gereden door Peter Pielaat, met assistentie van zijn kleinzoon en ” hun” paardjes, daarbij zat de Sint droog onder het huifje. De kinderen waren enthousiast en soms een beetje zenuwachtig maar Sinterklaas heeft genoten van zijn tocht door Philippine.

Vrijwilligersavond.

Na vier jaar eindelijk weer een vrijwilligersavond in de Kaaie. Met deze avond bedankt het bestuur van de Kaaie en Aan Z hun vrijwilligers. 

Hierbij willen we nogmaals benadrukken hoe belangrijk jullie voor ons zijn! In deze link de foto’s van deze avond.

Onderstaand bericht van uit de betrokken besturen.

Vrijdag 12 november hadden we gepland als vrijwilligersavond. Na 4 jaar vonden we het wel tijd deze zeer goede gewoonte te laten doorgaan en bij de beslissing leken de voortekenen gunstig. Het is gelukt met “de hakken over de sloot” , maar het was een zeer geslaagde avond waarop de vrijwilligers van aan-Z  Philippine en de Kaaie goed werden verzorgd. We zijn begonnen met de overdracht van een schilderij, gezicht op de Kaaie. Dit werd ons geschonken door de erven Julia de Wit. Na deze overdracht volgde een  heerlijk koud en warm buffet, verzorgd door La Couronne  dat ieder bijzonder opprijs stelde. Een bubbeltje of een glaasje wijn kwam de stemming  en de mens ten goede, waarbij aangegeven , dat de bediening door de leerlingen van het Lodewijk College zeer goed werd verzorgd en dat dit hun en ons zo goed is bevallen, dat de nieuwjaarsreceptie van 7 januari 2022 ook tot hun mogelijkheden zou kunnen behoren.   

 Ook was door ons uitgenodigd burgemeester Lonink en zijn partner, als dank voor zijn jaren als “Burgervader” , eerst in Sas van Gent en later in Terneuzen. Om onze waardering uit te spreken hebben wij een klein geschenkje aangeboden waar alles aan op te hangen is, meer Philippine kan het niet zijn voor onze  “burgemeester van Philippine” .

Niet onvermeld , de avond werd muzikaal omlijst door onze muzikale vriend Wilfried met zijn Dream Music

De foto’s geven een beeld van het plezier die onze “helpende handjes” die avond gehad hebben. Onze dank en van harte gegund !!!!

activiteitencommissie aan-Z Philippine                                                                                                               de Kaaie.

 

Start: nieuw activiteiten seizoen in de Kaaie.

Inmiddels leven we al een periode van ruim anderhalf jaar met Covid 19 met de daarbij behorende preventiemaatregelen die onze programmering in de achterliggende periode totaal overhoop heeft gehaald.

Enerzijds noodzakelijk voor onze gezondheid, anderzijds jammer voor alle verenigingen/stichtingen die jaarlijks een programma presenteren in de Kaaie.

Samen met de gebruikers houden we echter goede moed en gaan uit van betere tijden met verdere verruiming van de mogelijkheden binnen de Kaaie.

Positief is, dat we voorzichtig van start zijn gegaan en we als bestuur steeds direct met jullie zullen communiceren over gewijzigde regelgeving en veiligheidsadviezen.

Wij wensen U veel gezondheid, plezierige en sportieve activiteiten in de Kaaie!

Albert van Leeuwen, voorzitter

Bram van Hoeve, secretaris

Koos Wisse, penningmeester

Anita Neijt, reserveringen gebruik de Kaaie 

Rob Oostdijk, technisch onderhoud

 

Beste huurder/gebruiker van de Kaaie.
 
In haar bestuursvergadering van 03-06-2021 heeft het bestuur van de Kaaie besloten om met ingang van 14 juni de Kaaie voor activiteiten (onder strikte voorwaarden) opnieuw open te stellen. Deze strikte voorwaarden zijn vastgelegd in het Coronaprotocol “de Kaaie”.

Het bestuur van de Kaaie

De intocht van de Sint is dit jaar wel op een hele speciale manier verlopen.

Sinterklaas heeft samen met zijn Pieten de kinderen in Philippine bezocht. Op zijn tocht door het dorp werd hij welkom geheten door heel veel bewoners zowel jong als oud. Ook de burgemeester stopte speciaal even om hem vanaf 1,5 meter welkom te heten.

Sinterklaas voelde zich op deze wel bijzondere manier erg welkom en zegt dan ook dank je wel tegen de kinderen en alle andere bewoners.

 

Uitslag Verloting programmaboekje de Kaaie !
Uw programmaboekje de Kaaie 2019 – 2020 heeft zoals reeds eerder gemeld een nummer aan de achterzijde van het boekje. We hebben een drietal nummers getrokken en als U het boekje met het juiste nummer kunt overleggen aan Anita Neijt dan hebt U recht op een waardebon van € 50,– te besteden in Philippine naar eigen keuze!

De winnende nummers zijn:
159
493
253

Kijk Uw boekje na en meldt U bij Anita Neijt voor Uw prijs.
Het volgend programmaboekje zullen wij wederom van een nummer voorzien en 3 prijzen beschikbaar stellen!!

Beste huurder/gebruiker van de Kaaie.
 
In haar bestuursvergadering van dinsdag 11 augustus jl. heeft het bestuur van de Kaaie besloten om met ingang van vrijdag 28 augustus a.s. de Kaaie voor activiteiten (onder strikte voorwaarden) opnieuw open te stellen. Deze strikte voorwaarden zijn vastgelegd in het Coronaprotocol “de Kaaie”.
 
Het bestuur heeft de huurders/gebruikers op dinsdag 25 augustus uitgenodigd voor een informatieavond in de Kaaie.

Er gloort weer een herstart van activiteiten maar tegelijkertijd ook de bijbehorende uitdaging om dit binnen ‘de spelregels’ te realiseren.
Dat kunnen we alleen maar samen met respect voor regelgeving en richtlijnen en het elkaar nadrukkelijk aanspreken op ieders verantwoordelijkheid.

Graag ontmoeten we elkaar op de geplande bijeenkomst of ontvangen wij anderszins een bericht.

Tot dan.

Het bestuur van de Kaaie

 

Aan: huurders/gebruikers de Kaaie

                                                                                                                                                     Philippine, 14-05-2020.

Onderwerp: verlenging sluiting de Kaaie i.v.m. Coronavirus.

Beste mensen,

Inmiddels is duidelijk dat het Coronavirus hard om zich heen heeft geslagen en de herstart naar een normaal leven lijkt nog ver van ons verwijderd te zijn.

Allereerst gaat ons medeleven uit naar die families waar men direct door het Coronavirus is getroffen, veel sterkte bij het verwerken van een overlijden of anderszins veel sterkte bij een verder herstel.

Donderdag 19 maart 2020 zijn op last van de Gemeente Terneuzen buurt- en dorpshuizen gesloten tot in 1e instantie 7 april 2020. Op 24 maart heeft de Gemeente Terneuzen deze termijn verlengd tot 1 juni 2020.

Inmiddels zijn er door de Rijksoverheid, op 6 mei 2020, voorschriften afgegeven om middels ‘stap voor stap – wat kan wanneer?’ branches maar ook onderwijs etc. opnieuw (beperkt) open te stellen.

Volgens het informatiecentrum van de Rijksoverheid gelden voor buurthuizen en ontmoetingscentra dezelfde regels als voor culturele instellingen. Dit betekent concreet dat vanaf 1 juni 2020 buurthuizen en ontmoetingscentra weer 30  mensen mogen ontvangen, mits zij:

*          Voorafgaand aan de bijeenkomst checken bij alle aanwezigen of zij verkoudheidsklachten        hebben (zo ja, blijf dan thuis).

*          Zij zich van tevoren aanmelden voor de bijeenkomst of altijd in dezelfde vast groep komen.

*          1,5 meter afstand houden in de ruimte.

 

Daarnaast dient de verhuurder (de Kaaie) een zogenaamd Coronaprotocol op te stellen en iedere hurende partij dient deze schriftelijke overeenkomst (voor gezien en akkoord) mede te ondertekenen en zal daardoor mede verantwoordelijkheid dragen voor een veilig ontmoetingscentrum. (op internet zijn al voorbeelden van Coronaprotocollen te vinden.)

Een Coronaprotocol bevat o.a. navolgende onderwerpen:

 1. Algemene RIVM richtlijnen en veiligheidsrisico’s
 2. Spelregels omtrent fysiek contact
 3. Hygiënemaatregelen
 4. Hygiëneregeling gebruiksmiddelen
 5. Schoonmaak
 6. Toiletruimtes
 7. Regels in en rond het gebouw
 8. Buitenruimtes
 9. Looproutes
 10. Pauzemomenten
 11. Horecamomenten
 12. Wegstuurbeleid
 13. Thuisblijfregels
 14. Kapstokken en jassen

Alle onderwerpen afzonderlijk bevatten een waslijst aan RIVM richtlijnen aangepast voor ons welzijn.

In dit protocol (beperkte opening) wordt er in belangrijke mate vanuit gegaan dat de verhuurder een beheerder in dienst heeft die verantwoordelijk gesteld wordt voor de uitvoering en toezicht op voornoemde maatregelen.

In onze bestuursvergadering van woensdag 12 mei 2020 hebben we uitvoerig gesproken over de (on)mogelijkheden van een verantwoorde beperkte opstelling per 1 juni a.s.

Na afweging van:

*          bovenstaande adviezen van de Rijksoverheid, KNHM.nl, LSAbewoners.nl en dorpshuizen.nl,

*          de complexe maatregelen vanuit een Coronaprotocol,

*          geen beheerder in dienst voor uitvoering en toezicht op deze complexe       maatregelen,

*          de beperkte activiteiten die in de zomermaanden plaatsvinden,

*          activiteiten die op zich niet kunnen voldoen aan de uitgangspunten, b.v. kaarten,

*          de zorg om de gezondheid van onze kwetsbare ouderen.

 

Heeft het bestuur collectief besloten tot het gesloten houden van de Kaaie tot      1 september 2020.

Wij realiseren ons dat dit voor vele gebruikers en bezoekers van alle activiteiten in ons mooie gemeenschapscentrum opnieuw een teleurstelling zal betekenen na al een periode van inactiviteit.

Wij rekenen op uw begrip en zodra de mogelijkheden aanwezig zijn om verantwoord te kunnen starten zullen wij daar direct op anticiperen.

Bij vragen, bel of mail met één van  de bestuursleden.

Voor nu, blijf gezond en blijf vooral naar elkaar omzien.

Met vriendelijke groet.

Namens alle bestuursleden van de Kaaie

Albert van Leeuwen

 

Nieuws voorjaar 2020, zie deze link