Activiteiten vereniging tot Behoud van de Historie van Philippine

Een vereniging waarvan de naam gelijk duidelijk maakt waarvoor we staan, het behouden van de geschiedenis van Philippine. Dat is geen gemakkelijke opgave. Wie in Philippine rondkijkt ziet weinig dat aan vroeger kan herinneren, maar wie er op gewezen wordt, kan altijd nog kennismaken met de vestingwallen, de haven, het kanaal, onze (Rijks) monumenten en zoveel meer. 

Maar geschiedenis zit niet alleen in stenen of landschap. Geschiedenis zit ook in onszelf. Samen maken we op dit moment de geschiedenis van Philippine, zoals onze ouders en grootouders dat voor ons gedaan hebben. Het zijn hun verhalen over vroeger en onze eigen herinneringen die het besef naar voor brengen, dat het vroeger anders, maar zelden beter, was. Philippine heeft vanaf het roerige begin, ruim vijfhonderd jaar geleden, een bijzondere rol mogen spelen, eerst als vesting en later als belangrijkste mosselhaven van ons land. Gelegen aan de rand van de Braakman, op de scheiding tussen Oost- en West-Zeeuws Vlaanderen en vaak aangewezen op Vlaanderen, ontstond een apart stadje, met eigen verhalen, groot en klein met zelfs een eigen dialect. Ook een deel van onze geschiedenis welke we moeten behouden. Het laatste jaar zijn we noodgedwongen weinig naar buiten actief geweest, maar dit is de spreekwoordelijke stilte voor de storm. De afgelopen periode heeft weer allerlei ideeën doen opborrelen en met de uitwerking daarvan willen we u verrassen.

Geïnteresseerd? Kijk eens op onze website: www.historiephilippine.nl

Daar vindt u ook mooie foto’s van oud-Philippine. 

Op de site staat ook hoe u zich kunt aanmelden voor het lidmaatschap. Oh ja, als u zelf nog interessant materiaal heeft – foto’s, documenten, voorwerpen, ….- wij zijn altijd geïnteresseerd voor in ons archief. U hoeft niets aan ons cadeau te doen (mag wel natuurlijk), want als we uw foto’s mogen scannen of  fotograferen, uw voorwerpen fotograferen, dan houdt u alles in eigen bezit, maar wordt de historische kennis gedeeld.

Als u mooie verhalen heeft, maar opschrijven moeilijk vindt of daar geen tijd voor heeft, dan komen we graag bij u langs.

Bestuur, Vereniging Behoud Historie Philippine Vereniging Behoud Historie Philippine

www.historiephilippine.nl