Activiteiten vereniging tot Behoud van de Historie van Philippine

  1. Waarom heet Philippine Philippine?
  2. Welk beroep werd er vroeger uitgeoefend in de Rozemarijnstraat?
  3. Waar komt de naam Rammeloo vandaan?
  4. Waar stond het kasteel in de Kasteelstraat?
  5. Waarom is er juist in Philippine een straat vernoemd naar Jacob Hobein?

Als u alles weet, bent u vast lid van de vereniging met de lange naam: de Vereniging tot Behoud van de Historie van Philippine. Als u op minder dan vier vragen het antwoord weet, moet u eigenlijk snel lid worden. Dat kost slechts € 20,– per jaar. Daarvoor krijgt u dan jaarlijks ons fraai uitgegeven Jaarboek van ca. 100 pagina’s. U krijgt ook toegang tot diverse interessante activiteiten zoals de jaarvergadering met boeiende sprekers en de ledenreis.

Door lid te worden helpt u onze vereniging ook om jaarlijks de twee plechtige herdenkingen in ons dorp te organiseren. Op 4 mei om 19.00 uur de dodenherdenking bij het Canadezenmonument aan de Isabellasluis en op 12 augustus bij het monument voor de slachtoffers van het neerstorten van een Britse Blenheim bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog. Wij hopen dat u het net als ons een erezaak voor ons dorp vindt om de herinnering aan de oorlogsslachtoffers levend te houden. Geïnteresseerd? Kijk eens op onze website: www.historiephilippine.nl. Daar vindt u ook mooie foto’s van oud-Philippine. Op de site staat ook hoe u zich kunt aanmelden als lid.

Tijdens de Mosselfeesten staan we met een stand in de Protestantse Kerk in de Emmastraat en op de Open Monumentendag op 9 september zorgen wij er voor dat u de historische bunkertjes aan de Olmendijkweg en het Protestantse kerkje (een gemeentelijk monument) kunt bezoeken. U bent van harte welkom.

Oh ja, als u zelf nog interessant materiaal heeft (foto’s, documenten, voorwerpen, ….): wij zijn altijd geïnteresseerd voor ons archief. U hoeft niets aan ons cadeau te doen (mag wel natuurlijk), want als we uw foto’s mogen scannen of uw voorwerpen fotograferen houdt u alles in bezit, maar wordt de kennis gedeeld.

En als u mooie verhalen heeft maar opschrijven moeilijk vindt of daar geen tijd voor heeft, dan komen we graag bij u langs.