Nieuws

Activiteiten programma

De pagina van de “activiteiten kalender” is weer bij gewerkt, voor het hele activiteitenprogramma boekje in PDF kan je op de volgende link klikken.ACTIVITEITENPROGRAMMA 2017-2018.

Tentoonstelling van Parel tot oester.

Allemaal kiekjes

Onder het genot van een kop koffie genieten van de dingen die allemaal tentoongesteld werden plus de foto’s van de route 55. Ga snel naar de foto’s om ze te bekijken.

DELTA RIDE VOOR DE ROSES 

In de Kaaie is er door heel veel vrijwilligers gewerkt met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Dit is gelukt!! Er kan 800 euro overgemaakt worden naar het rekening nummer van van Delta Ride voor de Roses.

Bedankt allen die geholpen hebben.

Ride for the Roses 11 juni.

De  Kaaie zal op zondag 11 juni de stopplaats zijn voor de fietstocht van Ride for the Roses. Er zal deze dag niet alleen dorst gelest kunnen worden, maar er zal ook iets te eten zijn. Natuurlijk ontbreekt een vrolijke noot niet. Dweilband de Slikmossel zal aanwezig zijn. Ook is er die dag een EHBO-post in de Kaaie. Geef jezelf dus op voor deze fietstocht; start om 10.30 uur op de Markt in Terneuzen.

En de Bus gaat op 10 mei  naar………

Op 10 mei gaat de bus naar het Brabantse land. Vertrek is gepland om 8.15. Rond de klok van 10  zullen we arriveren bij de Zonhoeve, een edelherten boerderij bij Tilburg. Hier is er koffie en een rondleiding. Tegen het middag uur vertrekken we dan naar de Hooikar voor de koffietafel en na deze verkwikking begeven we ons richting Breda. Hier staan de gidsen voor ons klaar om een rondleiding te geven. Hierna is er nog vrije tijd. Rond 16.30 vertrekken we naar onze laatste bestemming. Lunchcafe Stadhuis in Goes voor een gezamenlijke maaltijd. Om ongeveer 21.00 zijn we n weer terug in Philippine.

De prijs is € 65.00 p.p. maar wees er snel bij! Vol is Vol Opgave kan bij Willy van Limmen tel 491641 en John Spuesens tel 491784. Aanmelding /betaling voor 1 mei op rekening NL59Rabo01032743299 t.n.v. aan -Z Philippine.

Koningsdag 27 april.

AanZ organiseert s middags in de Kaaie een optreden van Sjacko de Braal.

Zaal is open om 14.00 uur. Toegang is gratis

Voorjaarsconcert St Cecilia 23 april.

Op zondag 23 april houdt Muziekvereniging St. Cecilia haar jaarlijkse voorjaarsconcert.Aanvang van het concert is 14.30 uur en de toegang is gratis.

Als eerste zal er een optreden zijn van het jeugdorkest “de Muziekfabriek” o.l.v. Wendy de Vos. Vervolgens is het beurt aan St. Cecilia zelf onder leiding van George Clauws. Na afloop van het concert is er nog een optreden van Jelle en Mariama.

Thema middag Aan-Z 18 april.

AanZ heeft een themamiddag in de Kaaie met als onderwerp zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en leven. Deze middag wordt verzorgd door o.a. Zorgzaam.

Aanvang 14.00 uur.

 

Carnavalsoptocht 25 februari 2017

De verschillende carnavalsverengingen en groepen hebben samen met de Mosselkrauwers een hele mooie stoet georganiseerd. Menigeen heeft de kou getrotseerd en hun beste beentje voor gezet zodat de mensen van Philippine en omgeving weer volop konden genieten van al dat moois. Als laatst is de Kaaie aangedaan waar het feest werd afgesloten met een prijs uitreiking.

Via deze LINK zijn de foto’s te bekijken.

Informatie bijeenkomst herinrichting Braakmanweg.

Op 1 Maart aanvang 19.30 zaal open om 19.00 informatie avond over de herinrichting van de Braakmanweg. Deze bijeenkomst is voor de bewoners van de braakmanweg en het kanaalpark. De bewoners krijgen hiervoor een uitnodiging via de gemeente.

 

Erwtensoepmiddag aan-Z

Op 25 januari a.s organiseert de activiteitencommissie aan-Z Philippine wederom de jaarlijkse gezellige en inmiddels befaamde erwtensoepmiddag in de Kaaie. Na de gezamenlijke maaltijd is er prijskaarten en bingo en de prijzen mogen er zijn!!

De middag begint om 12.30 uur (zaal open 12.15) met een nieuwjaarsborrel. Daarna serveren we de erwtensoep met brood , gevolgd door prijsuitreiking kaarten, biljarten, koersbal, rummi/jokeren e.d. seizoen 2016.

Om 14.00 prijskaarten en bingo.

De inleg voor de erwtensoepmiddag is € 6,— incl. kaarten/bingo. Deelnamen aan alleen kaarten/bingo € 3,— inleg, incl. koffie/thee

Opgave voor 21 januari bij Willy van Limmen, schorrenkruidlaan 21 Philippine tel.0115491641

Beste gebruiker van de Kaaie,

Het jaar 2016 ligt alweer achter ons, tijd dus om even om te kijken naar het afgelopen jaar. Wat ons betreft behoeft dat niet lang te zijn, we kunnen terugblikken op een jaar dat zonder al te veel problemen is verlopen, goed dus!

Voor het jaar 2017 gaan we uit van eenzelfde resultaat en daar zullen we met z’n allen voor moeten gaan. Het doet ons dan ook plezier alvast een duit in het “gezamenlijke zakje” te kunnen doen: de huren blijven gelijk zoals we het bij de start in 2013 hebben afgesproken. De prijzen van het bargebruik worden bepaald aan de hand van onze inkoopprijs 2017 en moeten dus nog even worden afgewacht.

Om afspraken voor iedere gebruiker gelijk te trekken heeft het bestuur besloten om de overeenkomsten uit het verleden te vervangen door een reglement voor alle gebruikers van de Kaaie. Het reglement gaat in per 1-1-2017 terwijl op dezelfde datum alle andere afspraken komen te vervallen.

We wensen allen fijne feestdagen en een goed en gezond 2017 en natuurlijk een mooi nieuw verenigingsjaar met veel actieve vrijwilligers die voor een goed verloop binnen Uw “club” en de Kaaie O zo belangrijk zijn !!

Bestuur de Kaaie.

Kerstkaarting
Van onze huisfotograaf Betsie een impressie van de kerstkaarting en de de prijsuitreiking.

Voor nog meer foto’s zie deze link.

Sinterklaas aankomst

Sinterklaas is aangekomen in Philippine. Natuurlijk heeft hij ook zijn Pieten meegenomen. In het bijzonder heel veel dans Pieten. In de Kaaie was er dan ook een geweldig dans feest waarvan Sinterklaas heeft genoten.

Wil je nog eens nagenieten klik dan op deze link dan kun je foto’s van de optocht door Philippine en van al dat leuks in de Kaaie bekijken.

“Sinterklaas” bedankt dan ook alle vrijwilligers die geholpen hebben om er een mooie middag van te maken.

img_5203

Spelletjes middag KBO

6 november was er een gezellige spelletjes middag georganiseerd door het KBO. Klik voor de foto’s op de volgende link.

Opbrengst benefiet avond ALS fonds

Opbrengst van de gezamenlijke avond van slagerij La Couronne, aan-Z activiteiten en de Stichting Beheer de Kaaie heeft voor het Goede Doel het bedrag opgebracht van:

€ 1.917,30

Dit bedrag zal op rekening worden gestort van het A.L.S. fonds. Dank aan alle sponsors bezoekers en vrijwilligers die deze avond tot dit succes gemaakt hebben!

Wederom heeft onze “huis fotografe” Betsie een fotoimpressie gemaakt, zie deze LINK

Sinterklaas laat het volgende weten.

Beste mensen van Philippine. Ik ben blij dat ik weer welkom ben in Philippine. De dames  van Rupsje Nooitgenoeg hebben me uitgenodigd en ik ben dan ook blij om jullie te laten weten dat ik op 12 november om 15.00 uur in Philippine aankom.

Sinterklaas

Seizoen augustus 2016 – augustus 2017

Op de site in de activiteiten kalender is het nieuw programma van activiteiten in de Kaaie augustus 2016 t/m augustus 2017 terug te vinden. U vindt de verschillende activiteiten waaraan U kunt deelnemen of bijwonen per vereniging of groep. Schroom niet om U aan te sluiten, te gaan deelnemen of bij te wonen, het is ook voor U bedoelt !
Tevens heeft u het activiteiten programma in de brievenbus gehad. Bewaar het boekje met deze activiteiten en data, dan blijft U op de hoogte !

Het bestuur van de Kaaie wenst gebruikers en bezoekers een mooi verenigingsjaar in onze Kaaie !

De jaarlijkse puzzelfietstocht.

Op 7 juni reden we de jaarlijkse puzzelfietstocht.
De deelnemers, 36 personen, kwamen zowel van Philippine als van daarbuiten.
Het weer was prima en de tocht voer door Braakman Zuid en Noord om voor een tussenstop aan te landen in het dorpshuis van Biervliet waar koffie en thee klaar stond en een versterking om de “bloedsuikers” weer op peil te brengen.
Vanuit Biervliet werd te tocht verder gezet door de polders naar Philippine.
Het was van de bedenkers van de tocht o.a. de bedoeling de deelnemers goed op te laten letten, zodat men bij aankomst de “puzzel” succesvol kon oplossen. Ko Dooms had diverse foto’s gemaakt van de route, welke men in de juiste volgorde van passeren moest zetten.
Geanimeerd werd in de Kaaie naar de juiste volgorde gezocht en keek men met een schuin oog naar de gegevens van de buurman of vrouw.
Onder het genot van een drankje werd de uitslag afgewacht, waarna de “winnaars” uit een aantal prijzen hun keuze konden maken.
Al met al een zeer geslaagde middag voor en door de deelnemers waar volgend jaar zeker een vervolg aan zal worden gegeven door de activiteitencommissie, die ook plezier had aan deze middag!

2016-06-07

Wederom heeft onze “huis fotografe” Betsie een fotoimpressie gemaakt, zie deze LINK

Handwerken ook in de zomer iedereen is welkom.

Maandagmiddag handwerken wij, wij gaan de hele zomer door. Het is er altijd gezellig, loop eens binnen.

 

Handwerken Maandagmiddag

Handwerken Maandagmiddag

 

Kantklossen nieuws

kantklossen zomerstop

kantklossen zomerstop

Zomerstop kantklossen.
Het nieuw seizoen start 5 oktober weer.
De volgende datums zijn: 19 oktober 2-16-30 november en14 december.

 

Reisje aan-ZDSC08290-001

Op dinsdag 10 mei hebben we met een aangenaam gezelschap onze jaarlijkse busreis gemaakt.Rond 8.30 uur zijn we met goed weer vertrokken richting den Briel om ons daar met gidsen te laten rondleiden. Om de inwendige mens niet teveel op de proef te stellen zijn we onderweg gestopt voor koffie en gebak.

In den Briel werden we door 4 gidsen verwelkomd en hebben we in kleine groep een rondgang gemaakt door den Briel waarbij de gidsen zich in hun vertelling konden uitleven. Den Briel is een prachtige plaats met heul veul historie, het druipt als het ware van de oude historische gebouwen. Je komt er op een dergelijke rondgang achter, weinig van de plaats te weten. De lunch werd geserveerd in de Nympf, zeer rijkelijk voorzien en smakelijk en voor sommige reisgenoten meer dan voldoende.

In het middagprogramma was nog enige “eigen” tijd voorzien in de Rotterdamse Markthal. Is het het bouwwerk of de handel in het gebouw of beiden, feit is dat de Markthal een prominente promotie is voor de stad Rotterdam en dat wereldwijd. Wij, busje aan-Z uit Philippine, hebben dit in ieder geval met eigen ogen kunnen waarnemen.

Op tijd zijn we vertrokken naar onze laatste stopplaats, i.v.m. het verkeer, naar het lunchcafe in Goes voor het diner. Redelijk op tijd waren we bij Rob en deze had met zijn “bemanning” weer zijn best gedaan met zeer smakelijke gerechten, waar in een rustig tempo volop van werd genoten. Het is al een aantal jaren onze laatste stop en ook dit jaar weer een succes en dat is leuk voor Rob en zijn medewerkers en zeker ook voor ons als reisgenoten. Dirk, onze chauffeur van de bus ’t Soete Waeslandt, heeft ons veilig rond 21.30 uur in Philippine gebracht.

P.S.: onze “huis” fotografe Betsie heeft een foto impressie gemaakt van deze aangename reis, zie deze LINK

Koninklijke Onderscheiding.

2016-04-26

Op 26 April is Mevr. M.M.L. Moelker , Marian, onderscheiden met de versierselen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Haar vele activiteiten ten behoeve van de gemeenschap zoals het S.K.W., de THOR, R.K. Kerk, Toneel Esmoreit en KBO en dat gedurende vele jaren waren meer dan voldoende redenen voor deze Koninklijke waardering. Ook de Kaaie komt in het rijtje voor daar Marian onze “beheerster” is.

Dinsdag 26 april ging Marian naar Sas om de uitreiking van een onderscheiding bij te wonen aan een persoon met wie ze jaren in het bestuur van de THOR had gezeten. Niets vermoedend stapte ze de Statie binnen en gaf aan haar mede bestuurslid te kennen, dat de persoon waar ze voor kwamen , dacht te komen, hen nog niet gezien had, daarbij zag ze geheel haar eigen familie inclusief haar zoon Kenny over het hoofd, die reeds aanwezig waren. De voorbereiding van algehele stilte was dus gelukt en daardoor de verrassing voor Marian des te groter.

Na de uitreiking van de onderscheiding door burgemeester Lonink zijn we naar Philippine vertrokken waar we Marian hebben ontvangen in de Kaaie met zoveel mogelijk personen waarmee Marian in haar vrijwilligers werk te maken heeft. We hebben het glas geheven op Marian en haar Koninklijke onderscheiding. Op deze bijzondere dag kan met plezier worden terug gekeken en mag Marian met trots haar Koninklijke versierselen vanaf nu dragen. Marian van Harte Gefeliciteerd!!!

Zie ook deze LINK

Genieten op Koningsdag.

Een drankje drinken, luisten naar de Maffioos en zelfs een dansje doen, het kon allemaal op Koningsdag in de Kaaie. Samen met aan-Z was het weer volop genieten.

Zie deze LINK voor de foto’s.

Wie verlangt naar vroegere tijden, kon zijn hart ophalen in het schoolmuseum.

Dinsdag 12 april kon je samen met Aan-Z in het schoolmuseum je hart ophalen aan de tijden van weleer. Betsie heeft weer mooie fotos opgestuurd, zie hieronder het resultaat.


2016-04-12

Zie ook deze LINK

Wafels en Bingo middag KBO.

Woensdag 17 februari heeft de KBO wafels gebakken en een bingo middag georganiseerd. Om een indruk van de sfeer te geven hebben we wat foto’s van Betsie ontvangen. Namens De Kaaie bedankt voor telkens weer die mooie foto’s te mogen ontvangen.

2016-02-018 2016-02-17

Zie ook deze link.

 

Wilt u het nieuws van het eerste kwartaal 2016 nog eens op het gemak doorlezen druk dan op de volgende link eerste kwartaal

Wilt u het nieuws van 2015 nog eens op het gemak doorlezen druk dan op de volgende link Nieuws 2015

Wilt u het nieuws van 2014 nog eens op het gemak doorlezen druk dan op de volgende link Nieuws 2014